top of page

Українці утворили черги до військкоматів

Ілюстрація: #АннаАндреєва

//

Далеко не всі, хто хоче воювати в лавах ЗСУ й захищати Україну, змогли потрапити до армії. Адже в перші тижні після повномасштабного вторгнення Росії до України охочих було так багато, що людям доводилося стояти в довжелезних чергах до військкоматів. А людей без воєнного досвіду та необхідних навичок записували в останні черги мобілізації.


Оскільки війна з Росією триває ще з 2014 року, значна частина українців вже мали бойовий досвід. Їх викликали першими, разом із резервістами та контрактниками. «Новачків» зазвичай записували до територіальної оборони або відправляли спочатку на навчання до спеціальних центрів. У чергах стояли дорослі чоловіки, юні хлопці, жінки та дівчата — усі прагнули боротися за свою країну та подолати ворога. Волонтери розносили чай, воду й гарячу їжу, а близькі проводжали військових на фронт.


Водночас виникли черги й до магазинів армійських товарів за тактичним одягом і військовим спорядженням. Підготовка до захисту від російської армії та бажання бути якомога краще готовими до активних дій зайняли провідне місце в житті українців.
bottom of page