top of page

Дівчинка пожертвувала на ЗСУ всі гроші

Ілюстрація: #АннаІваненко

//

У липні 2022 року Ліда святкувала свій дев’ятий день народження. Дівчинка живе в Мукачеві, місті в Закарпатській області. Напередодні свята мама спитала в Ліди, що вона хоче отримати в подарунок. Школярка певний час подумала, а потім прийшла до мами з відповіддю: «Мамо, найбільше, що я хочу — мир і закінчення війни нашою перемогою!».


В Україні й до початку повномасштабної війни з Росією багато людей просили замість подарунків на свята переказувати гроші до благодійних фондів і волонтерам. А в останні місяці ця тенденція набула ще ширшого розмаху: пожертва на потреби армії стала найбажанішим подарунком для українців. Тож мама Ліди прислухалася до побажання доньки та попросила всіх друзів подарувати їй кілька гривень на день народження.


Загалом Ліда отримала 6 000 гривень (близько 170 доларів) і 40 євро від друзів і рідних. Половину суми родина Ліди вирішила віддати Руху підтримки закарпатських військових, іншу половину — волонтеру та письменнику Андрію Любці, який збирав на автівку для ЗСУ. Андрій зазначає, що останнім часом все більше внесків йому приходить саме від дітей.
bottom of page