top of page

Дівчинка обрізала волосся задля допомоги ЗСУ

Ілюстрація: #ДашаФіліппова

//

Дев’ятирічна Кіра живе в Чернігові. У березні 2022 року місто постійно обстрілювалося російською армією та жило в облозі. Кіра разом із батьками, братами та сестрами була вимушена постійно ховатися в укритті, де думала, як вона може допомогти українським військовим. Ідея прийшла несподівано: дівчинка побачила в інтернеті, що люди продають довге волосся та можуть отримати за це декілька тисяч гривень.


Кіра ніколи не підстригала свої коси мідного кольору, відрощувала їх усе життя. Однак під час війни пріоритети змінилися.


Кіра почала постійно говорити про це батьку, який раніше не дозволяв доньці обрізати коси. Цього разу він побачив і рішучість дівчини, і був розчулений її благодійними мотивами. Тож через два місяці постійних обговорень Кіра пішла до перукарні. Дуже хвилювалася, адже не могла уявити себе з короткою зачіскою. Та все ж наважилася на цей крок.


Зрізані коси родина продала за 3500 гривень (близько 100 доларів). Кошти батьки перерахували своїм друзям, що служать у ЗСУ та збирають на рації й тепловізори.

Будинок родини Кіри також постраждав під час обстрілів і потребує ремонту. Проте дівчина не розглядала варіанту витратити отримані з волосся кошти на облаштування свого житла, коли багато людей зазнають ще більшої скрути.

bottom of page