top of page

Підприємець виготовляє троси для Нацгвардії

Ілюстрація: #ІлляУгнівенко

//

Коли на передовій підбивають техніку, її треба оперативно доставити на ремонт у тил. Для цього військовим потрібні надійні буксирувальні ремені. Саме такі ще з 2014 року виготовляє харків’янин Мирон на своєму підприємстві, після чого передає їх на фронт. Троси робить із поліестеру, тож вони виходять легшими, компактними, надійними та безпечними, аніж металеві аналоги. Окремі вироби витримують вагу до 14 тон.


Після початку повномасштабної війни Мирон передав харківським нацгвардійцям понад 140 буксирувальних ременів. Ці замовлення він виготовляє на волонтерській основі, але робить їх у пріоритетному порядку. «Ми маємо забезпечувати армію всім, чим можемо. І робити це добре», — каже чоловік. Його співробітники теж відчувають відповідальність за результат і причетність до допомоги військовим.

Також Мирон розробляє нові вироби, що мають стати в пригоді військовим. У тестовому режимі підприємство спільно з фахівцями Нацгвардії виготовило ноші та ремені для евакуації поранених з поля бою. Зараз продукція тестується, після чого можна буде налагодити серійне виробництво. Згодом Мирон планує створити надійний турнікет для зупинки кровотечі, адже сьогодні якісні зразки волонтери шукають за кордоном. Для цього підприємству необхідне спеціальне обладнання та технології, а також консультації військових.

bottom of page