top of page

Студенти та викладачі ремонтують автівки

Ілюстрація: #МаріКінович

//

Понад 20 львівських професійно-технічних училищ долучилися до ремонту автівок для ЗСУ. На ремонт привозять як машини з Європи від волонтерів, так і автівки, що вже побували на фронті. Студентам та викладачам доводиться змінювати запчастини, проводити зварювальні роботи, фарбувати, латати діри, а інколи й приводити машину до ладу з нуля.


Упродовж чотирьох місяців повномасштабної війни Росії проти України львівським училищам вдалося полагодити понад 100 автівок. Деякі машини вдається відремонтувати за кілька годин, на інші можна витратити тижні. Усі роботи виконуються безплатно, інколи волонтери допомагають училищам із матеріалами для ремонту.

Викладачі ставляться до задачі відповідально й ретельно контролюють студентів: адже на фронті транспорт важливий не менше за зброю.


Тож волонтерство стає не лише практичним заняттям для студентів під наглядом викладачів, а й можливістю для підлітків долучитися до перемоги України. Адже здебільшого студенти ПТУ ще не досягли повноліття, але дуже хочуть бути корисними країні.

bottom of page