top of page

«Народний Байрактар»

Ілюстрація: #МашаФоя

//

«Для українців немає нічого неможливого», — так підсумував збори на Bayraktar TB2 громадський діяч і волонтер Сергій Притула, чий благодійний фонд і запустив цю акцію. Збори 500 мільйонів гривень (близько 15 мільйонів доларів) мали тривати тиждень, однак усього за три дні українці пожертвували понад 600 мільйонів.

Громадяни перераховували кошти попри скрутну економічну ситуацію, що виникла в Україні через повномасштабний напад Росії. Адже кампанія «Народний Байрактар» була радше про відчуття єдності та підтримку бойового духу в умовах війни, коли росіяни скоюють безліч воєнних злочинів і тероризують мирне населення. За таких обставин, людині важливо мати відчуття, що вона може на щось вплинути, хоч якось допомогти своїй армії. Тож безпілотник, який виконує бойові задачі та придбаний на спільно зібрані кошти — насамперед символ віри в перемогу та свою країну. А ще такі акції нагадують громадянам: попри всі відмінності в політичних поглядах, суспільство неподільне та має спільну мету — перемогу.


Врешті-решт турецька компанія Baykar, що виробляє БПЛА, подарувала Україні три безпілотники. Заощаджені кошти перерозподілили на інші потреби ЗСУ. Українці ще раз побачили, що рішучість та єдність винагороджується та цінується в усьому світі.


bottom of page