top of page

Дві сестри продають домашню випічку

Ілюстрація: #АннаАндреєва

//

До міста Яремче, що на Прикарпатті, від початку повномасштабної війни виїхало багато переселенців з більш небезпечних районів України. У родини сестер Наталі й Оксани оселилася жінка з маленькими дітьми, чоловік якої залишився боронити Київщину. Гостя щодня випікала багато смаколиків і ділилася рецептами, що надихнуло сестер нарешті реалізувати власну мрію — відкрити домашню пекарню.


Ще до 24 лютого Наталя й Оксана почали готувати зефір. Зараз вони суттєво розширили асортимент: роблять пляцки, завиванці, булочки з маком, сирники, пампушки, чизкейки та капкейки. Рецепти беруть у старому записнику мами з давніми родинними записами, а також із книжки монахинь, котрі колись жили в Яремче. У приготуванні сестрам допомагає вся сім’я. Продукти вони закуповують за власний кошт, потім увесь заробіток перераховують на потреби ЗСУ. Власне, сьогодні кожен свідомий бізнес в Україні віддає частину свого доходу армії або на благодійність.


Домашня випічка дозволяє внутрішнім переселенцям почуватися затишніше, поки вони знаходяться в евакуації, а хтось взагалі втратив свій дім. Окрім цього, Наталя та Оксана влаштовують благодійні вечори. Третього квітня в місцевому музеї вони організували ярмарок солодощів і виступ кавер-гурту «Борщагівка». З продажу випічки сестрам вдалося зібрати для ЗСУ 5 тисяч гривень, а понад 12 тисяч відвідувачі передали в якості пожертви.


У планах сестер — продовжувати роботу домашньої пекарні й проводити більше благодійних заходів. Наступні зібрані кошти Наталя та Оксана збираються передати волонтерам для закупівлі амуніції для військових.
bottom of page