top of page

Бабуся з Кропивницького купує шкарпетки для військових

Ілюстрація: #ЮліяТверітіна

//

Дитинство Лідії припало на Другу світову війну. Зараз їй 82 роки, а в її країні знову повномасштабна війна. Щодня в рідному Кропивницькому жінка бачить, як молоді хлопці відправляються на фронт, і бажає хоч якось їм допомогти.

Тож пенсіонерка щодня виходить з дому та сідає на лавочку на вулиці неподалік. З собою бере речі в хорошому стані, що в неї збереглися: хустки, серветки, скатертини. Їй не заважає ані похилий вік, ані проблеми зі здоров’ям: Лідія перенесла інсульт та має проблеми з мовленням. І люди навколо відгукуються й купують речі на цьому стихійному розпродажі. За один продаж Лідія отримує всього лише до 30 гривень (менше долара), однак за два місяці пенсіонерка вже змогла придбати 220 пар шкарпеток для українських захисників.


Коли жінка передає шкарпетки військовим просто на вулиці, вони можуть заплакати від такого прояву доброти та турботи. Коли про волонтерку дізналося більше людей, Національна гвардія України вирішила віддячити Лідії. Місцеві нацгвардійці зібрали продуктовий подарунок для пенсіонерки.


Лідія налаштована допомагати армії доти, доки їй вистачить сил.
bottom of page