top of page

Аптечки та маскувальні сітки

Ілюстрація: #РоманаРубан

#Івано_Франківськ

//

Війна — це щоденні погані новини, біль і відчай. Щоби впоратися з негативними емоціями та злістю, треба працювати — так вважає Оксана, вчителька швейної справи комбінату в Болехові (Івано-Франківська область). Коли у 2014 році російські бойовики напали на схід України, Оксана почала шити аптечки для українських військових. За вісім років жінка була вимушена повернутися до цієї справи, адже Росія здійснила повномасштабне вторгнення в Україну.


Аптечки в Болехові виготовляють за зразком НАТО. Матеріали для виробів надають волонтери з сусідньої Львівської області. За два місяці Оксана виготовила близько 200 аптечок, а допомагала їй у цьому ще одна швачка — Тетяна. Вона переїхала до Івано-Франківська з Харкова, одного з найбільш обстрілюваних міст України.

«Треба щось робити, чимось зайняти руки та голову. Сидіти — негоже, бо наші хлопці стоять за нас. Хочеться, щоби вони перемогли. І додому хочеться, відновлювати місто, що розбомбили», — каже Тетяна.


До Болехівського комбінату також приходять інші волонтери, які плетуть маскувальні сітки. Вдень вдається виготовити дві штуки, які потім відправляють на фронт. Там сітки використовують для прикриття важкої зброї, техніки та військових об’єктів. Потреба в такому камуфляжі майже нескінченна: армія щодня потребує близько тисячі сіток. Тож кожен внесок і волонтерська робота важливі для ЗСУ.

bottom of page