top of page

Велосипедист, що зібрав мільйон гривень на ЗСУ

Історія та фото: Богдан Прокопович

Ілюстрація: #ОлександрШатохін

//

Свій благодійний марафон велосипедист Богдан розпочав на таких умовах: коли йому надходило 700 гривень, він долав один кілометр у прифронтовій зоні. Метою було зібрати мільйон гривень для української армії, які Богдан вирішив розподілити між двома благодійними фондами: Сергія Притули та «Повернись живим».

Маршрут велосипедист обрав небезпечний, адже пересувався по лінії фронту: з Києва рушив на Охтирку (Сумська область), потім рухався до Харкова, Краматорська (Донецька область), Запоріжжя, Кривого Рогу та Миколаєва. Ризик потрібен був для того, щоби привернути більше уваги людей і зібрати достатньо донатів. І ця стратегія цілком виправдалася: пів мільйона Богдан отримав вже в перший день.



Велосипедист не лише їхав гарячими точками, а й документував життя людей у прифронтових містах. У своїх соцмережах чоловік викладав фотографії руйнацій від рук російської армії, а також проводив аукціони: розігрував сухпайок росіян, відпрацьований касетний снаряд від реактивної системи залпового вогню «Ураган» та уламок від ворожої ракети.


Врешті-решт Богдану вдалося зібрати навіть на 200 тисяч гривень більше, ніж планувалося. Відповідно, велосипедист подолав і більшу відстань: його загальний маршрут склав півтори тисячі кілометрів. Усього на благодійну акцію чоловік витратив 10 днів.








bottom of page