top of page

Благодійний похід від Києва до Запоріжжя

Ілюстрація: #АннаІваненко

//

Чи можна зібрати один мільйон гривень для допомоги армії, якщо пройти пішки 540 кілометрів від Києва до Запоріжжя? За перші п’ять днів такої подорожі офіціанту Жені вдалося отримати третину від цієї суми, отже шанси є.


До цього Женя не ходив у довгі походи й загалом не подорожував Україною. Однак із початком повномасштабної війни почав думати, як можна зібрати велику суму грошей на потреби ЗСУ та волонтерів. Тож вирішив досягти одразу двох цілей: допомогти армії та побачити Україну.

До благодійного походу хлопець готувався нашвидкуруч: узяв систему швидкого приготування їжі, три пари шкарпеток та троє трусів, дві пляшки води, запасну пару взуття, намет, спальник, посуд, трохи їжі та палиці для скандинавської ходьби. Багато йти та долати свої слабкості важко, проте Женя проходить щодня 25—30 кілометрів. Він ночує в наметі або ж шукає готель, також зупиняється в знайомих у містах на шляху. Свою подорож поширює в інстаграмі, відповідає на питання підписників і просить надсилати донейти, якщо його відповідь сподобалася їм. Хтось надсилає 200 доларів, хтось — 50 копійок, та Женя каже, що абсолютно всі внески цінні.


Частину отриманих коштів хлопець планує віддати локальним ініціативам: одна його подруга стала парамедиком та рятує поранених на фронті; інша приятелька опікується розвідротою; також Женя має знайомих, які відновлюють зруйновані села на Чернігівщині.


Упродовж благодійного походу активіста надихають люди, яких він зустрічає на своєму шляху Україною. А також остаточна мета — випити чаю на острові Хортиця, фінальній точці Женіного маршруту.
bottom of page