top of page

СТО безплатно ремонтують автівки для армії

Ілюстрація: #СофіяРунова

//

На війні автівка стає розхідним матеріалом: вони часто потрапляють під обстріли та перебувають у надзвичайно складних умовах. Тож отримати в стислі терміни робочу машину — питання життя та смерті для військових під час активних бойових дій. Волонтери активно закуповують автівки для ЗСУ за кордоном, однак перед відправленням на передову необхідно переконатися, що машина не вийде з ладу в найвідповідальнішу мить.


Тож багато СТО в різних містах долучаються до волонтерського руху та проводять безкоштовну діагностику машин для армії, а за потреби шукають необхідні запчастини й ремонтують автівки. «Якщо я не на передовій, то нехай хоча б моя робота буде там», — каже автомеханік Петро з Івано-Франківська. Автосервіс, де він працює, вже встигнув відремонтувати понад 70 машин станом на кінець червня.

Інколи ремонт може затягнутися аж до місяця, розповідають механіки з СТО в Рівному, які також безплатно ремонтують автівки для ЗСУ. Це трапляється через те, що з-за кордону запчастини постачаються повільніше, аніж це потрібно Україні в нових реаліях.


У Черкасах волонтери СТО оглядають машини не лише військових, але й вимушених переселенців. Коли люди вириваються з-під обстрілів, їхня автівка часто опиняється в настільки жахливому стані, що до кінцевого пункту призначення вже не доїхати. Черкаські механіки допомагають знайти запчастини та розхідні матеріали, щоби повернути транспорт переселенців до робочого стану.

bottom of page