top of page

Оперний співак врятував 50 людей із гарячих точок

Ілюстрація: #МашаФоя

//

«Хто, як не я?» — з такими думками 29-річний оперний співак і музикант Сергій щодня вирушав із Полтави до Харкова й Охтирки, щоби евакуювати мешканців небезпечних районів. Усього чоловіку вдалося врятувати близько 50 людей, поки його автівку не обстріляла російська ДРГ біля Салтівки — житлового масиву в Харкові, який постійно знаходиться під ворожими обстрілами.

Разом із Сергієм у машині тоді було ще чотири людини та два коти, однак постраждав тільки водій. Кулі потрапили в ноги, печінку, легені та пальці рук. Сергій міг би швидко загинути від втрати крові, але саме в цей день він евакуював медиків: лікарка-реабілітолог швидко зорієнтувалася та закрила долонею поранення в спині. Якимось чином Сергію вдалося доїхати до українського блокпоста, де військові надали йому першу допомогу й довезли за сім хвилин до лікарні. Ще навіть найменша затримка в часі — і в чоловіка розпочався б геморагічний шок від втрати крові, існувала висока ймовірність коми.


Українські лікарі були з Сергієм цілодобово, поки той 16 днів знаходився в критичному стані в реанімації. Після того, як стан дещо нормалізувався, чоловіка відправили на лікування до Німеччини.


Сергій впевнений, що попри всі наслідки, поїздки були важливі: декому з вивезених людей за кілька днів після евакуації в будинок прилітала російська ракета. Попри страх, волонтери просто не можуть стояти осторонь.
bottom of page